Szendvicsek, szendvicskrémek – 14 Oldal (2024)

Tartalomhoz

Szendvicsek, szendvicskrémek – 14 Oldal (1)

Kenyérre való

május 21, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized4 hozzászólás

Összességében egy jó hetem volt, bár főzés szempontjából nem mondanám túlságosan termékenynek. A héten egyik kedves kollégámtól kaptam egy doboz gorgonzola sajtot, így gorgonzolás kencét készítettem. Aki szereti a gorgonzola sajt enyhén csípős ízvilágát, szeretni fogja kencének elkészítve is. Az én kisebbik fiam még ezt is hajlandó volt megenni, ami nem jellemező szerintem a három éves gyerekekre .-)

Zöldhagymás gorgonzola krém

Hozzávalók: 10 dkg gorgonzola, 5 dkg sovány túró, 1 dl tejföl, 2 ek mustár, néhány csepp worchester szósz, 1 szál zöldhagyma, 1 zöld fokhagymaszár

Elkészítés: A túrót és a gorgonzolát villával vagy botturmix segítségével összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a felaprított hagymát és fokhagymát. Végül ízesítjük kevés worchester szósszal. Kenyérre kenve friss paradicsommal nagyon finom!

Spenótos-mozzarellás mini falatok

május 12, 2010Kategória: Előételek, hidegtálra valók, Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized12 hozzászólás

Crostini – avagy az olasz mini pirítós, egy kis szelet kenyér valamilyen feltéttel. Ezúttal spenótos-mozzarellás feltéttel. Nyugodtan variálhatjuk különböző összetevőkkel, így sokféle finom falatkát készíthetünk kedvünkre.

Spenótos-mozzarellás crostini


Hozzávalók: 1 bagett, kb. 35 dkg friss spenót, 1 vöröshagyma, felaprítva, 4-5 duci fokhagymagerezd, zúzva, olívaolaj, só, kevés tej, mozzarella szeletek


Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Kevés olívaolajat 2 darab zúzott fokhagymával elkeverünk, s ezzel a bagettszeleteket bekenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és sütőben világosra pirítjuk.
Egy edényben kevés olívaolajat felhevítünk, a hagymákat üvegesre pároljuk, majd a megmosott kisebb darabokra tépett spenótot hozzáadjuk. Ehhez jön a maradék fokhagyma és kevés tej. Megsózzuk, majd addig pároljuk, amíg a spenót összeesik a felére. A kész spenótot a kenyerekre kenjük, ráhelyezünk mindegyikre egy szelet mozzarellát és 5 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

Retekkrém

Talán kicsit sok retket vásároltunk az elmúlt héten, így hazaérkezve a hétvégi kirándulásunkból rájöttem, hogy kell készítsek belőle ezt-azt, mert nem fog elfogyni. Így készült ez a finom kennivaló belőle, amit pirítósra kenve jóízűen elfogyasztottunk!

Retekkrém, hónapos retekből

Hozzávalók: 1 csokor retek, 5 dkg reszelt sajt, fél fej hagyma apróra vágva, 1 ek mustár, 5 dkg vaj, só, fehér bors, 2-3 ek tejföl, 1 főtt tojás, citromlé ízlés szerint

Elkészítés:A megtisztított retket lereszeljük és félre tesszük, mert egy kis idő elteltével levet enged. A tojást, a sajtot, a vajat, a tejfölt és a hagymát egy mély tálba rakjuk és botturmix segítségével krémmé kavarjuk, ízesítjük mustárral és a fűszerekkel majd végül a retket jól kicsavarjuk és hozzákavarjuk a masszához. Citromlével ízesítjük.

Medvehagymás fetakrém

április 29, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized7 hozzászólás


Még mindig medvehagyma…
És mivel a kennivaló mindig jól jön, ezért természetesen itt egy medvehagymás kence 🙂

Medvehagymás fetakrém


Hozzávalók: 10 dkg feta sajt, 5 dkg juhtúró, 1 kk magos mustár, 1 kk édes mustár, 2 ek tejföl, 1 marék apróra vágott medvehagyma, őrölt bors, citromlé ízlés szerint

Elkészítés: A sajtot és a túrót a elkeverjük a mustárral, a borssal, a tejföllel és az apróra vágott medvehagymával, majd botturmix segítségével pépesítjük és ízesítjük citromlével. Kenyérre kenve kiváló!

Finom vacsora

április 22, 2010Kategória: Meleg vacsorák, Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized11 hozzászólás

Néhány napot szünetelt a kis konyhám, nem voltam itthon. Tegnap érkeztünk haza és vártam, hogy jöjjön az ihlet mit is készítsek, mihez is lenne kedvem. Debrecenben egy igen elit vendéglőben vacsoráztunk és ott tálaltak hagymalekvárt. Egyszer már itthon készítettem hús mellé, de most eszembe jutott, hogy szendvicsre teszem majd. Szerintem nagyon finom és különleges lett!

Bagett szeletek karamellizált hagymával és brie sajttal

Hozzávalók: 1 bagett, 4 nagy lilahagyma, olívaolaj, só, bors, 2 ek balzsamecet, 1 ek cukor, kakukkfű, fél deci rozé vagy vörösbor
Elkészítés: A megtisztított hagymát karikákra vágjuk és olajban 2-3 percig pároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet majd alacsony lángon tovább pároljuk. Fűszerezzük és hozzáöntjük a bort, fedő alatt addig pároljuk, amíg a mennyiség a felére csökken. A bagettet felszeleteljük, meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezünk egy-egy evőkanál karamellizált hagymát. 200 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amikor kivesszük, ráhelyezünk egy-egy szelet brie sajtot.

Kennivaló megint

április 14, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized5 hozzászólás

Kellenek a különféle kennivalók, mert másképpen nagyon unalmas a vajas és a lekváros kenyér. Sokszor írtam már, hogy mindenféle szendvicskrémeket kipróbálok. A babpástétom annak ellenére, hogy a színe és az állaga talán nem a legvonzóbb, szerintem egyik legízletesebb kennivaló. Az én gyerekeimnek bevált és én így készítem:

Babpástétom


Hozzávalók: 1 doboz vörös bab konzerv (persze lehet friss babot is használni, megfőzve sós vízben ), 5 dkg vaj, fél fej hagyma aprítva, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk magos mustár, őrölt bors, só, egy kis marék petrezselyemzöld aprítva, citromlé ízlés szerint, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés: A konzerv levét lecsepegtetjük, botturmix segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre kavarjuk. Zöldhagymával és pirítóssal gyors és finom reggeli/vacsora.

Tavaszi túrókrém

április 3, 2010Kategória: Előételek, hidegtálra valók, Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized6 hozzászólás

Többféleképpen lehet egy ilyen jellegű túrókrémet elfogyasztani: először is kiváló szendvicskrém, lehet tölteléke kivájt paradicsomnak, sonkának vagy akár sajttekercsnek vagy lehet mártogatósként kínálni friss zöldségekkel is akár.

Igazi tavaszi hangulatú kennivaló, a retek-zöldhagyma párost kiegészítettem egy kis sárgarépával a húsvétra való tekintettel 🙂 Nagyon ízletes!

Tavaszi túrókrém (vagy mártogatós)

Hozzávalók: 30 dkg tehéntúró, 3-4 ek tejföl, fél kk mustár, fél fej lilahagyma, 2 szál zöldhagyma, 2 darab hónapos retek, 1 közepes sárgarépa (lereszelve), 1-2 ek friss torma reszelve, só

Elkészítés: A zöldhagymát, lilahagymát és a retket apróra vágjuk, a túrót a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, végül pedig mustárral és sóval ízesítjük. Ha szükséges, még egy kis tejföllel lazítjuk és pár órára hűtőbe rakjuk, hogy érjenek össze az ízek.

Kenyérre való…

március 13, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized13 hozzászólás

Nagyon szeretem a kennivalókat, ezért majdnem hetente készítek valamilyent. Ezáltal a gyerekek is megszokták és megszerették a különböző ízű, kenyérre kenhető szendvicskrémeket. A csicseriborsó krémet is több féle ízesítéssel lehet elkészíteni. Nálunk a következő recept vált be, amit mindkét gyerek nagyon szeret.

Csicseriborsó krém (ahogyan én szeretem)


Hozzávalók: 30 dkg csicseriborsó, 1 fej vöröshagyma aprítva, 2 gerezd fokhagyma zúzva, mustár, só, bors, zöldpetrezselyem aprítva, ízlés szerint citromlé, olívaolaj
Elkészítés: A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, botturmix segítségével áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, citromlével és mustárral, majd hozzáadunk annyi olívaolajat, hogy jól kenhető legyen.

Finom falatok

február 28, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized9 hozzászólás

Egyszerű, gyors vacsora amit nálunk mindenki nagyon szeret. Percek alatt elfogy, és szerintem nem tudnék annyit csinálni, hogy ne tudjuk megenni. Persze bármilyen más kombinációban elkészíthető!

Fetás (vagy telemeás) paradicsomos bagett-falatkák

Hozzávalók: 1 bagett, 2 gerezd fokhagyma összezúzva, 15 dkg feta sajt reszelve, pici fehér bors, 2-3 ek tejföl, zöldfűszerek vegyesen (bazsalikom, oregánó, zöldpetrezselyem), koktél paradicsom

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük (kivétel a paradicsomokat, persze) és a bagettet felszeleteljük, majd megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a paradicsomszeleteket és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Meleg citromos teával tálaljuk. Nagyon finom vacsora!

Szilveszterre való

január 1, 2010Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek, Uncategorized15 hozzászólás

Régi kedvencünk a sprotnis halkrém, a gyerekek is szeretik, ezért én elég gyakran készítem. Szilveszterre ideális kence, csínos ki falatkákat lehet készíteni belőle. Szerintem mindenki szereti a halkrémet 🙂

Sprotnis halkrém

Hozzávalók: 1 olajos tonhal konzerv, 1 konzerv füstölt sprotni, 1 fej hagyma apróra vágva, 1/2 citrom leve, 2 kk mustár, bors, 100 g vajkrém

Elkészítés: A halkonzerveket lecsöpögtetjük, robotgépbe tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt krémmé turmixszoljuk. Ízesíthető apróra vágott petrezselyemmel is. Pirítóssal nagyon finom!

Szendvicsek, szendvicskrémek – 14 Oldal (2024)
Top Articles
The Roanoke Times from Roanoke, Virginia
The Roanoke Times from Roanoke, Virginia
O'reilly's Auto Parts Closest To My Location
Dew Acuity
Chelsea player who left on a free is now worth more than Palmer & Caicedo
877-668-5260 | 18776685260 - Robocaller Warning!
Www.megaredrewards.com
Ribbit Woodbine
Xrarse
biBERK Business Insurance Provides Essential Insights on Liquor Store Risk Management and Insurance Considerations
Carter Joseph Hopf
Bubbles Hair Salon Woodbridge Va
Cincinnati Bearcats roll to 66-13 win over Eastern Kentucky in season-opener
Hope Swinimer Net Worth
Theycallmemissblue
Raleigh Craigs List
Elbasha Ganash Corporation · 2521 31st Ave, Apt B21, Astoria, NY 11106
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
Trac Cbna
Khiara Keating: Manchester City and England goalkeeper convinced WSL silverware is on the horizon
1-833-955-4522
The Menu Showtimes Near Regal Edwards Ontario Mountain Village
Amortization Calculator
Rufus Benton "Bent" Moulds Jr. Obituary 2024 - Webb & Stephens Funeral Homes
Powerschool Mcvsd
Craig Woolard Net Worth
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
Meet the Characters of Disney’s ‘Moana’
Tomb Of The Mask Unblocked Games World
Himekishi Ga Classmate Raw
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Southland Center And Xd
Calvin Coolidge: Life in Brief | Miller Center
Rush County Busted Newspaper
Palmadise Rv Lot
Rust Belt Revival Auctions
Rocketpult Infinite Fuel
Austin Automotive Buda
Ursula Creed Datasheet
Body Surface Area (BSA) Calculator
Infinite Campus Parent Portal Hall County
Gateway Bible Passage Lookup
A Comprehensive 360 Training Review (2021) — How Good Is It?
Сталь aisi 310s российский аналог
Registrar Lls
Ursula Creed Datasheet
Sound Of Freedom Showtimes Near Lewisburg Cinema 8
Joey Gentile Lpsg
Iupui Course Search
Value Village Silver Spring Photos
Bedbathandbeyond Flemington Nj
Spn 3464 Engine Throttle Actuator 1 Control Command
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5797

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.